Istoric Rasa

Originile amstaffului ar trebui cautate in Anglia in momentul in care s-a dorit ca masivitatii buldogilor sa i se confere agilitatea terrierilor, asa ca s-au facut incrucisari intre vechii buldogi si English White Terrier , Black and Tan Terrier, Irish Terrier, etc. Nu vreau sa intru in amanunte, dar pentru o mai buna cunoastere a isoriei creerii acestei rase va recomand revista Cainele Meu si Ghidul Canin.

Aceste incrucisari au avut ca rezultat exemplare de Half and Half, Bull Terrier, Staffordshire Terrier.O mare parte a acestor exemplare au ajuns in Statele Unite ale Americii, dar din incrucisarile dintre ele nu a rezultat o masa omogena , ele fiind prasite doar pentru arena.

In 1898 American Kennel Club da acestor caini denumirea de American Pitt Bull Terrier dar nici acum nu putem vorbi de o rasa si nicidecum de un standard. In momentul in care mentalitatea crescatorilor americani se schimba si orientarea principala o vor constitui expozitiile de frumusete, American Kennel Club ( afiliat la Federatia Chinologica Internationala ) ia destinele formarii noi rase prin primul format de Standard si denumire : Staffordshire Terrier, asta se intampla in anul 1936. In 1972 A.K.C. da forma finala a standardului si denumirea de astazi : AMERICAN STAFFORDSHIRE TERRIER.

 

Femele

Disponibili

Free Joomla Templates by JoomlaShine.com